Тиждень цікавої інформації у початковій школі (22.11-26.11.2021)

“Бджілки” 1-А вивчають математику

Учні 1- А класу (вчитель Даців Лілія Михайлівна) на уроці математики не лише обчислювали приклади та розв’язували задачі, а й дізналися багато цікавої інформації про життя, харчування, житло бджіл.Більше того, навіть виконали танок бджілок. Адже бджоли виконують “танок”, щоб показати шлях до джерела поживи.

Цікаві факти про планети Сонячної системи

Учні 4-В класу ( вчитель Лема Ольга Іванівна) на уроці з інтегрованого курсу”Я досліджую світ” працювали над проектом” Цікаві факти про планети Сонячної системи”.

Рух- це життя

Учні 4-Г класу( вчитель Свідзінський Тарас Миколайович) під час уроку фізичної культури зрозуміли, що недаремно в народі кажуть:”Рух- це життя”.

Мандрівка країною цікавої математики

Учні 3-Б класу ( вчитель Дзьордзь Надія Ігорівна) мандрували країною цікавої математики.Завдання ” Знайди помилку”, “Логічні завдання’, ” Цікаві задачі”, “Математичні загадки”  учні виконували із задоволенням та інтересом.

Павучок завітав до 1-Г класу

На урок до учнів 1-Г класу ( вчитель Карбовська Катерина Вікторівна) завітав Павучок та приніс особливу літеру українського алфавіту”П”. Маленькі школярики дізналися, що найбільше слів в українській мові починається з цієї букви, а також були в захопленні від почутого про павучків.

А на уроці” Я досліджую світ’ діти під час проведення дослідів , дізнались багато цікавого про папір.

Книги- чудове надбання людства

Учні 3- Г класу ( вчитель Вільгард Любов Богданівна) працювали над проектом ” Книги- чудове надбання людства”. Вони презентували свою роботу. Кожен учень отримав багато цікавої інформації про вузликове письмо,  ієрогліфи, ,книги-плити, книги з воску ,папірусу та пергаменту. Дізнались і про перші друковані книги, бібліотеки…. І прийшли до висновку, що хто книжок не читає, того щастя обминає.

Наші домашні улюбленці

Хочете отримати цікаву інформацію, тоді завітайте до нас у початкову школу. Учні 1-Д класу ( вчитель Савула Марія Ярославівна) дізнались багато про домашніх улюбленців, розповіли  однокласникам про своїх домашніх тваринок, показали їхнє фото.

Що ми знаємо про “Книгу рекордів Гіннеса”

Учні 4-Д класу ( вчитель Шпаківська Христина Орестівна) зможуть поділитися з кожним своїми знаннями про “Книгу рекордів Гіннеса”. Діти вміють працювати в групі, комунікувати,презентувати свою роботу. Атмосфера уроку була приємною, невимушеною.

А ми казку читали “Лисичка суддя”…

Учні 2-А класу ( вчитель Ключковська Оксана Володимирівна) на уроці читання не лише ознайомилися із цікавою казкою” Лисичка суддя”( читали її в особах, були режисерами), а й вчились бути дружелюбними, вмінню ділитись з ближнім. І, звичайно, куди ж без цікавої інформації. Школярі дізнались багато цікавого про лисичку.

Цікаве про вулкани

Усе найголовніше та найважливіше для школяра відбувається на уроці, оскільки за роки свого навчання він відвідує майже 10 тисяч занять. Гарна школа починається з уроку.  Учні 4-А класу ( вчитель Ленько Ольга Романівна) отримали безліч цікавої інформації про згаслі вулкани на території України. А ще дізнались про найактивніші вулкани, підводні та грязьові, а також про найспокійніший вулкан.

Цікава казка

Наші учні люблять читати, особливо казки. Учні 2-Д класу ( вчитель Баран Олеся Григорівна) ознайомились із казкою” Чому гуси миються у воді, коти- на печі, а кури порпаються в поросі”. І куди ж без цікавої інформації?А чи знаєте Ви, що кури- найближчі родичі вимерлих динозаврів і вони можуть видавати 30 різних звуків?

Вода- найкоштовніший мінерал

Учні 2-В класу ( вчитель Білик Христина Євгенівна) дізналися на уроці” Я досліджую світ” про те, що вода- найкоштовніший мінерал. А ще провели цікаві досліди, вчились аналізувати, робити висновки.

Мандри країнами Європи

Мандрували країнами Європи учні 2-Г класу ( вчитель Николайчук Олександра Андріївна). Багато цікавих фактів дізнались про Францію, Австрію. А побувавши у Відні – найчистішому місті Європи, пригадали, як потрібно сортувати сміття.

Багато цікавих фактів про математику

Чи знаєте  Ви, що таке паліндроми або центильйон? Яке число є найщасливішим? А може Ви чули хто такий Джордж Данціг чи Гіпатія?Якщо ні, то спитайте про це учнів 4-Б класу( вчитель Зіник Надія Ігорівна) вони розкажуть ще багато цікавих фактів про математику.А також школярі виготовили стіннівку «Повітряна куля», де міститься безліч цікавої інформації.

Найціннішим даром в українців є пісня.

Наші учні дуже співучі. Душа українського народу.”Пісня в Україні-це все…”(М.В.Гоголь)      І сказав Господь:”Даю вам пісню.Співайте…”/з легенди/      Найціннішим даром в українців є пісня.Її називають душею народу. Вчитель музичного мистецтва Кіт Галина Юліанівна вивчила із школярами не одну українську народну пісню.       Українське мистецтво неможливо уявити без гумору.Улюбленим жанром є жартівливі пісні. Діти з великим задоволенням виконують українську народну жартівливу пісню”Ой під вишнею.”Співаючи, використовують саморобні шумові інструменти.

Чарівна країна « кольорознавства»

Триває   Тиждень цікавої інформації. Маленькі школярі  відкривають для себе секрети природи, цікавинки історіі, математики та мистецтва Виявляється , на уроках образотворчого мистецтва можна не лише малювати, але й чарувати. Учні 3-д класу мандрували чарівною країною кольорів, маленькі чарівники навчились перетворювати три основні кольори на різноманіття веселкової палітри. Мандрівку по чарівній країні « кольорознавства» провела вчитель образотворчого мистецтва Білокур Г.А.

Учні 1-В класу ( вчитель Гаврилюк В.А.) на уроці математики не лише повторили склад числа 10, а й дізнались багато цікавої інформації з ” Книги рекордів Гіннеса”.

Мандри з краплинкою

Учні 3-Д класу ( вчитель Гупало Віталіна Юріївна) мандрували з краплинкою. Під час подорожі було багато цікавих і пізнавальних зупинок про воду, її властивості та значення в житті людини.

Воркшоп”Моє дитинство’

Після уроків на діток також чекає безліч цікавої інформації. Вихователь ГПД Дорофеєва Софія Володимирівна провела воркшоп”Моє дитинство’. Учні 1-Б та 2-Д класів дізнались про права та обов’язки дітей.

Мандруємо казковою країною

А учні 3 -4 класів ( вихователь Кожан Наталія Михайлівна) мандрували казковою країною, вчились у казкових героїв доброти, милосердя, справедливості.

Багато цікавого про календар та погоду на планеті дізнались на ГПД( вихователь Івченко Олена Миколаївна) учні 4-Г, 4- А та 3-А класів. А також між командами відбулося змагання на кращого знавця різної інформації.

А на уроці інформатики (вчитель Скоробогатих Оксана Богданівна) учні 3-Б класу ознайомилися з історією виникнення пристроїв для роботи з інформацією. Дізналися, що таке паскаліна і арифмометр. Довідалися , коли і де була створена перша ЕОМ. Зробили паперовий макет абака. Закріпили отримані знання, виконуючи вправи в програмі learningapps.