Казка про Правду і Кривду

Казка про Правду і Кривду

         Зустрілися одного разу у шкільному коридорі Правда і Кривда  і посперечалися, у кого більше друзів. Кривда  перерахувала своїх. Це були Брехуни, Шибеники, Хулігани, Лінивці і Грубіяни. Вони постійно спізнюються на уроки, не готуються до них. На перервах хуліганять, бігають, штовхають інших, ображають їх. «Молодці! – це їх найкраща подруга Кривда пишається їхніми вчинками. – Ось вчора Петрик із 6-А класу знову розбив дві шибки в коридорі, Дмитро з 7-В поламав парту, Іван з Андрієм з 8-А класу зірвали  стінгазету,  п’ять Лінивчиків із 9-Б класу втекли з уроків. Я горджуся ними», – завершила свою розповідь шкільна Кривда.

Скромна Правда не стала сперечатися, а запропонувала пройти по школі і пересвідчитись на чиєму боці правда. Кривда погодилась вирішили перевтілитись у Невидимок, щоб їх ніхто не помітив. Продзвенів дзвінок. Почався урок. Невидимі Правда і Кривда спочатку залітали у кожен клас. Усі учні працювали, уважно слухали вчителів, відповідали на їх запитання. Лише трьох Лінивців, які прогулювали уроки, зустріли в коридорі, а ще чотирьох Хуліганів – під сходами. Кривда засумувала. Вона не змогла дочекатися перерви, щоб виграти суперечку, і надіялась, що її друзі не підведуть.

Закінчився урок. Учні повибігали з класних приміщень і заповнили коридори. Але у школі було все спокійно. Діти відпочивали, обідали в їдальні, готувалися до наступних уроків. Лише на першому поверсі гуділо, мов у вулику. Це шестикласники грали у футбол. Правда миттю перевтілилась у Незнайомку, зробила їм зауваження. Діти вибачилися  і повернулися до класу.

Шкільна Кривда змушена була визнати, що вона програла суперечку. У школі більше правдивих добрих, вихованих, ввічливих учнів. Отже, у Правди більше друзів.

                                               Демцюх Діана,  учениця 5-А класу

Leave a comment

Your email address will not be published.